Янко Станев за обвиненията на Росен Марков: Важно е кой стои зад човека с цукалото
Янко Станев за обвиненията на Росен Марков: Важно е кой стои зад човека с цукалото / Дарик, архив
Янко Станев за обвиненията на Росен Марков: Важно е кой стои зад "човека с цукалото"
92156
Янко Станев за обвиненията на Росен Марков: Важно е кой стои зад "човека с цукалото"
  • Янко Станев за обвиненията на Росен Марков: Важно е кой стои зад "човека с цукалото"

21 лъжи по свой адрес е преброил варненският общинският съветник и зам.-председател на местния парламент Янко Станев, срещу когото миналата седмица търговци на цветя излязоха на протест. Те го обвиниха, че управлява  като частен собственик общинското предприятие „Обреди“, което се опитва да се превърне в монополист на пазара.

Търговци на цветя: "Обреди" налага монопол

В предаването „Зала Пленарна” Станев на няколко пъти нарече организатора на протеста Росен Марков „човека с цукалото” (Марков няколкократно е протестирал по различни поводи, използвайки тоалетна чиния – б. ред)  и допусна, че зад него стоят други хора.

„Не е важно какво е казал човекът с цукалото, а кой стои зад него. Мен ме интересува има ли ред, спазва ли се той, добре ли се обслужват гражданите от общинските фирми, как се развиват те, имат ли програми. „Обреди” изпълнява добре функциите си, качеството на услугите е по-добро от предишни години, приходите през 2016-та са рекордни, гробищният парк в „Аспарухово” беше увеличен, може да се види разлика и на централни гробища, където през последните три месеца няма нито една кражба. Някой това го дразни и това са хората, които имат конкурентни интереси. Също много добре се развиват още общинските дружества „Градски транспорт” и Двореца на културата и спорта”, коментира Станев.

Зам.- председателят на общинския съвет добави още, че протестиращите срещу него търговци на цветя на Централни гробища  нямат касови апарати, не отчитат обороти и не плащат тротоарно право. Той даде за завишените цени, на които продават стоката си. По думите му един гербер на борсата струва около 70 стотинки, по сергиите на „Обреди” се продава за 1,50 лв., а частните търговци го предлагат за 2,50 лв.

Според Янко Станев общината и фирмите са се справили с почистването на централните улици и районите около обществените обекти след снеговалежите през последните седмици. В малките улички можело да бъде увеличена техниката, но там пречели паркираните коли.

Целият разговор е в прикаченото аудио.