/ Агенция „Митници“
Митнически служители задържаха голямо количество от 26 766 недекларирани стоки, част от които с обозначения на световноизвестни търговски марки във Варна, съобщиха от Агенция "Митници".

Контрабандните търговски артикули на стойност над 200 000 лева са открити при проверка на контейнер, съдържащ колети с разнообразни стоки от Китай, внос за България.

Иззеха над 13 000 „маркови“ стоки на „Капитан Андреево“

Контейнерът е селектиран за проверка, която е извършена на 28 юни, съвместно със служители от Митнически пункт „Варна Запад“ и служители на Гранична полиция.

В хода на контролните действия са открити в контейнера недекларирани 26 766 броя търговски стоки, сред които тениски, чанти, спортни обувки, аксесоари, предпазни каски и очила, тромби за автомобили, ключодържатели, също и водни помпи, котлони, парочистачки и други домакински уреди. Установената първоначална обща стойност на контрабандните стоки е 205 324 лева.

Агенция „Митници“

Недекларираните 26 766 стоки са задържани. Установено е, че част от тях имат и обозначения на защитени търговски марки. При проверката са установени сред декларираните стоки други 520 артикула, също с обозначения на световни марки.

Те са задържани в изпълнение на разпоредбите на Регламент (ЕС) 608/2013 на Европейския парламент и на Съвета относно защитата на правата върху интелектуалната собственост.

Предстои да бъдат уведомени притежателите на търговските марки.