/ Thinkstock/Getty Images
Районен съд-Варна наложи в бързи производства условно наказание и глоба на двама души, съответно за шофиране в нетрезво състояние и за държане на наркотик, съобщиха от институцията. 

Осъдиха у нас британец за лъжесвидетелстване

На 10 април тази година, по Главен път Варна-Бургас, 53-годишен мъж е засечен да управлява лек автомобил „Хонда“ с концентрация на алкохол в кръвта от 1,21 промила. По внесено в съда споразумение, което съдебният състав одобри, подсъдимият се призна за виновен и ще търпи наказание от 3 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години.

Хванаха с дрога 18-годишен дилър

В друго съдебно производство бе наложена глоба за държане на наркотични вещества. 38-годишен мъж е хванат при рутинна проверка от патрулиращи полицаи в района под Автогара-Варна на 11 април да държи в себе си две малки полиетиленови пликчета с прахообразно вещество.

За колко от тежките катастрофи са виновни пияни и надрусани шофьори

Експертизата установява, че това е хероин. Конкретното деяние представлява маловажен случай, като след постигнато в съдебна зала споразумение, на 38-годишния подсъдим беше наложена глоба в размер на 700 лева.

Споразуменията са окончателни и влизат в сила веднага.