/ Guliver/Getty Images
18-годишен е бил привлечен като обвиняем за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества. С постановление на наблюдаващия делото прокурор от Окръжната прокуратура той е бил задържан за срок до 72 часа.

Заловиха наркодилър, сам си правел дрогата

На 24 април, около 17:30 часа в кв. „Владиславово“ при полицейска проверка в него са намерени 26 пакетчета с кристално вещество. Експертна справка установила, че това е амфетамин с тегло 2,01 гр. 

Наркодилър с условна присъда и 7000 лева глоба

Така срещу младежа, който ще навърши пълнолетие през май, било образувано досъдебно производство за държане с цел разпространение на наркотици. От свидетелството за съдимост на обвиняемия става ясно, че той вече е осъждан за същото престъпление.

След като сключил споразумение с Окръжната прокуратура във Варна, съдът му наложил наказание „Пробация“ за срок от 6 месеца и задължителна регистрация по настоящ адрес за същия срок. Срокът на наказанието му изтекъл на 10 март тази година. 

Съдът разгледа искане за екстрадиране на българка - куриер на кокаин

Прокуратурата ще внесе искане във Варненския окръжен съд за определяне мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 18-годишния обвиняем, който е роден в
Атина.

Престъплението, за което е повдигнато обвинение на младежа, се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години. Според прокуратурата съществува реална опасност той да се укрие, както и да извърши друго престъпление.