/ / Thinkstock/Getty Images
30-годишен наркодилър беше осъден условно и глобен със 7000 лева. Ивелин Ил. от Тюленово бе признат за виновен от Варненския окръжен съд и получи наказание 3 години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок, съобщиха от Окръжната прокуратура в морската столица. 

Постоянен арест за наркодилър, спипан с 3 вида дрога

Подсъдимият поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие с цел получаване на наказание, намалено с една трета.

Престъпната дейност на Ивелин била установена на 28 октомври миналата година. Колата му била спряна за проверка и служителите на реда установили, че свидетелството за правоуправление на шофьора е отнето. При пристъпване към обиск на нарушителя, той се опитал да скрие наркотичните вещества, които носел в себе си. От притеснение обаче изтървал пакетчетата на седалката на колата. Така у него били намерени и иззети таблетки метамфетамин и амфетамин на прах и бучки. 

Масови арести във Варна на наркодилъри

При претърсване на жилището, където живеел Ивелин, били намерени още наркотични вещества. От паркирания пред входа друг автомобил на мъжа полицията иззела три торбички с амфетамини, като само в едната количеството било почти 40 грама. Иззети са били и две електронни везни, както и опаковки от наркотици. Общата стойност на намерените наркотици при полицейската проверка на двата автомобила и в обитавания от него апартамент била 1316 лева. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК