КАТ ще контролира колите около италианското преследване
КАТ ще контролира колите около италианското преследване / netinfo
40 пилоти с различни автомобили по марка и мощност ще премерят сили в утрешното автомобилно състезание на картинг писта "Варна". Скоростната надпревара е III-ти кръг от така наречения тип "Италианско преследване". Най-атрактивен от записаните за участие до момента е пилот с автомобил Mitsubishi EVO 9, съобщават организаторите.

Стартът на надпреварата ще бъде даден в 10,30 часа. Предвид големия интерес към състезанието, организаторите са подсигурили на всички зрители паркинг, където да се паркират личните автомобили по време на мероприятието. Това ще бъде паркингът на стадион "Варна" /бивш „Юрий Гагарин”/. Ще бъде подсигурен безплатен автобус за извозването на зрителите до пистата и обратно. Автобусите по линия № 31 също ще седействат с допълнителна спирка на стадиона за превоз на пътници за състезанието.

В района на картинг пистата ще бъдат разположени пътни патрули, полицейски постове и контрольори от охранителна фирма „Дага Полис”, които ще регулират пътното движение. Възможностите за паркиране в района на картинг пистата ще бъдат ограничени. Затова органите на реда препоръчват използване на паркинга до стадион “Варна”.