/ БГНЕС
Личните отношения между президента и министър-председателя не бива да рефлектират върху вземането на решения и изпълнението на задълженията. Така Валери Симеонов коментира във Варна забавеното подписване на указа за освобождаване на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР. Вицепремиерът попита какво спечели България от това, че подалите оставки трима министри в продължение на 10 дни не са освободени. 

Депутатите избраха тримата нови министри в кабинета "Борисов 3"

Не е добре в очите на обществото, когато институциите водят война помежду си. Властите не би трябвало да демонстрират разминавания и противоречия, защото това саботира политическата стабилност, която е най-голямото ни постижение за последната година и четири месеца.

Московски: Желязков има всички качества да се справи с предизвикателствата

Всичко може да се съсипе от дребнави пререкания, които нищо не носят. Аз лично съм против конфронтацията между отделните институции и не трябва една институция да пречи на друга било по формална, или личностна причина”, каза вицепремиерът. 

Според Симеонов опозицията няма капацитет за предизвикване на предсрочни избори. Той добави, че в управляващата коалиция няма разминаване относно предложението на Обединените патриоти за изработване на позиция против налагането на санкции на Унгария от страна на ЕС. 

300 собственици на луксозни коли обясняват откъде са им парите

Във Варна Валери Сиеонов присъства на заседание на Областния координационен център по туризъм, на което бяха обобщени резултатите от летния сезон.