Новият министър на вътрешните работи Младен Маринов
Новият министър на вътрешните работи Младен Маринов / БГНЕС
Маринов: Акцент и приоритет ще бъде обучението
98906
Маринов: Акцент и приоритет ще бъде обучението
  • Маринов: Акцент и приоритет ще бъде обучението
На церемония в Министерството на вътрешните работи Валентин Радев предаде министерския пост на досегашния главен секретар на МВР Младен Маринов. Радев отчете предимно успехи в продължилия си близо година и половина мандат и определи Маринов като "изграден професионалист".

От своя страна Младен Маринов благодари на семейството си и заяви, че ще наблегне предимно на обучението, тъй като административната реформа в МВР по думите му вече била завършена.

"Искам да благодаря на семейството си преди всичко, тъй като през цялото това време най-вероятно не съм бил най-добрият баща, но предполагам, че това съм го правил, за да може и други семейства да се чувстват сигурни", каза Маринов.
 
Депутатите избраха тримата нови министри в кабинета "Борисов 3"

"Акцент и приоритет ще ми бъде обучението, тъй като мога да кажа, че говорим за реформи - за 28 години съм реформиран много пъти, всички колеги тук са реформирани. Някак думата "реформа" вече в министерството повече внася страх и несигурност сред състава, отколкото надежда за нещо по-добро. Реформи трябва да има и ще продължи да има реформи", каза Маринов. Според него основното по отношение на административната реформа е направено и трябва да се продължи укрепването на системата.

МВР
БГНЕС

Кой е Младен Маринов?

От своя страна досегашният министър на вътрешните работи Валентин Радев каза за Маринов: "Аз съм го избрал за главен секретар, още тогава съм го оценил, а сега му се радвам като избран за министър на вътрешните работи". Радев описа Маринов като "изграден професионалист от горе до долу".

МВР
БГНЕС