/ ThinkStock/Getty Images
Собствениците на над 300 луксозни автомобила се проверят в момента от НАП-Варна. Данъчните следят дали приходите им позволяват закупуването на скъпите коли. Това съобщи в морската столица вицепремиерът Валери Симеонов, който добави, че очаква с нетърпение резултатите от проверките. 

Оборотите на търговските обекти по Северното Черноморие са се увеличили с 34 млн. лв. спрямо миналогодишния летен сезон. С 8% са се увеличили данъчните постъпления, като само от ДДС ръстът е 19 млн. лв. Данните бяха обявени от Симеонов след заседанието на Областния координационен център по туризъм. 

Какво спечелихме от забавените промени в кабинета, пита Валери Симеонов

Сериозен спад на нарушенията и престъпленията по време на летния сезон показват данните на МВР. Грабежи са намалели с около 20%, а регистрираните кражбите са със 100 по-малко.

Същевременно разкриваемостта се е увеличила с близо 50%. Полицията е конфискувала фалшиви стоки на стойност 1 млн. лева. „Шумовото замърсяване в курортите край Варна е ограничено. На „Златни пясъци” нямаше сериозни нарушения и такъв грохот като през предишните лета”, коментира Симеонов. 

С 24 млн. лв. са се увеличили приходите от осигуровки. Най-честите нарушения от страна на работодателите са липсата на графици за служителите им. Причината за това била липсата на работна ръка.