Румен Радев
Румен Радев / БГНЕС
Радев видя парадокс в номинацията на Младен Маринов за министър
98901
Радев видя парадокс в номинацията на Младен Маринов за министър
  • Радев видя парадокс в номинацията на Младен Маринов за министър
Президентът Румен Радев определи като парадоксално предложението за назначаване на Младен Маринов за министър на вътрешните работи.

"Парадоксално е, премиерът маха министъра на вътрешните работи заради "мърлявата", както той се изрази, работа на полицията, а по закон тази работа се планира, организира, ръководи и контролира от главния секретар на МВР, който пък съответно заради тази мърлява работа се предлага за министър", коментира пред журналисти държавният глава, като поясни, че не разбира това назначение. Румен Радев откри единадесетото годишно издание на форума “Кариера в България. Защо не?", което се провежда под негов патронаж.

Дебатите в НС за кадровите промени в правителството продължават

Румен Радев
БГНЕС


 „Фактът, че най-сетне правителството склони да изпълни съгласувателната процедура е малка, но важна крачка напред в пътя и битката за законност“ , каза още Румен Радев пред журналисти.

19 септември: Президентът подписа указа за освобождаването на главния секретар на МВР

Вчера президентът подписа указ за освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР, с което откри пътя за персонални промени в правителството. Подписването на указа за Маринов се забави, а президентът обясни, че това се дължи на неизпълнена по реда съгласувателна процедура. Държавният глава припомни, че едва във вторник, на 18 септември в президентската институция са получени за първи път необходимите по закон документи за завършване на съгласувателната процедура - заявление на Младен Маринов и писмо от министъра на вътрешните работи с искане за съгласуване за издаване на указ.

В момента правителствените промени се дебатират от депутатите. Очаква се Народното събрание да гласува да бъдат освободени от постовете си министрите в оставка на регионалното развитие Николай Нанков, на транспорта Ивайло Московски и на вътрешните работи Валентин Радев. На тяхно място се очаква депутатите да изберат предложените от премиера Бойко Борисов кандидати за нови членове на правителството съответно Петя Аврамова, Росен Желязков и Младен Маринов.