Министерство на транспорта
Министерство на транспорта / БГНЕС
Секторът е тежък, за ръководител се изискват и доста лични качества, Росен Желязков притежава всички необходими качества да се справи с предизвикателствата в сектора. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента досегашният транспортен министър Ивайло Московски.

Транспортният сектор се намира в устойчиво състояние, смята Московски. По думите му има теми, които изискват персонална намеса, като например забавянето на проекти по Оперативна програма "Транспорт". Една част от проектите по програмата по обективни причини, заради начина и възможностите за обжалване, закъсняха с няколко месеца, каза Московски и допълни, че там е необходимо персонално да се влезе в детайли и да се компенсира забавянето.

Друга важна тема според Московски е оздравяването и модернизацията на железниците. Той пожела успех на Желязков в тази задача. По думите на Московски концесиите са успешният модел за много голяма част от транспортната инфраструктура.

Депутатите избраха тримата нови министри в кабинета "Борисов 3"

По отношение безопасността по пътищата Московски заяви, че сериозно предизвикателство пред новия транспортен министър ще е координацията и съвместната работа с останалите министерства и агенции. Трябва да се намират най-правилните решения и практически насочени мерки, които да подобряват безопасността на пътя, отбеляза Московски.

Министерство на транспорта
БГНЕС

Попитан дали ще се върне като депутат в парламента, Ивайло Московски заяви, че ще помисли и ще реши.

Кой е Росен Желязков?

"Използвам възможността да благодаря на Ивайло, с който сме работили дълги години в различни качества, но винаги конструктивно, особено в сферата на електронното управление, информационните технологии и съобщенията", каза Росен Желязков. Той отбеляза, че е наясно с процесите, които са на дневен ред. "Първото нещо е да се видим с екипа, да се създадат условия за нормална приемственост, да се внесе необходимото успокоение в работата и непрекъсваемостта на процесите и да се приоритизират следващите стъпки", каза още новоизбраният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.
БТА