59-годишният Валентин Касабов бе варненски депутат от Патриотичния фронт в последния парламент
59-годишният Валентин Касабов бе варненски депутат от Патриотичния фронт в последния парламент / личен архив
Валентин Касабов ще води листата с кандидат-депутати на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ в Трети многомандатен избирателен район – Варна. Това стана ясно на пресконференция на коалицията в София.
 
Председателят на НФСБ Валери Симеонов повежда листата в 23-и софийски района, лидерът на АТАКА Волен Сидеров – за 25-и, а организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов – за 24-и софийски район. Лидерът на „войводите” Красимир Каракачанов ще бъде първи в листата за Плевен,  откъдето бе избран за депутат и в 43-то Народно събрание.
 
Представени бяха и водачите за още 16 избирателни района:
София област – Явор Нотев
Пловдив – Славчо Атанасов
Пловдив област – Борис Ячев
Бургас – Валери Симеонов
Русе – Искрен Веселинов
Стара Загора  - Десислав Чуколов
Пазарджик – Станислав Станилов
Благоевград – Атанас Стоянов
Сливен – Петър Петров
Шумен - Емил Димитров
Хасково Павел Шопов
Враца Красимир Богданов
Кюстендил Илиян Тодоров
Видин – Росен Живков
Разград – Димитър Димитров
Велико Търново – Милен Михов.

 
Каракачанов уточни, че тази вечер предстоят конференции на структурите по области, които ще излъчат водачите на листи и имената ще станат ясни до утре. Той допълни, че НФСБ, АТАКА и ВМРО са равнопоставени в коалицията, имат равни позиции в листите, включени са и хора от гражданска квота.
 
Сидеров коментира водаческото си място в 25-и софийски район, като изрази надежда предизборното съревнование с конкурентите да бъде територия на политическа битка, а не на размяна на квалификации и обвинения.
 
„Отворени сме за разговори с всички български партии”, каза Симеонов, като категорично изключи някакво сътрудничество да има с небългарските партии ДПС, ДОСТ и техни производни. Той подчерта, че Обединените патриоти винаги са били готови са конструктивен диалог. На въпрос ще се намери ли място и за партия СЕК, която се присъедини към коалицията, Симеонов отговори: „Ще се намери. Ние сме с широки сърца, всеки е добре дошъл”.