Задържаха за 72 часа мъжа, за когото 27-годишната Деница от Варна твърди, че я е подлагал на брутално домашно насилие. Младата жена разказа за жестоки издевателства, на които е била подлагана с години.

Соченият за извършител е арестуван преди няколко дни, а в Районния съд в града се гледа мярката му за неотклонение. Очаква се да му бъде наложена най-тежката такава. 30-годишният мъж е заподозрян и за други две престъпления, научи NOVA.

Пред NOVA: Говори жертва на домашно насилие (ВИДЕО)

В ефира на "На фокус" миналата неделя Деница разказа, че от месеци живее като затворник, защото се страхува от насилника, от когото е избягала. Опасява се, че ще бъде убита, защото той продължавал с тормоза. Идвал всеки ден пред дома на майка й, хвърлял камъни по прозорците, заплашвал всички.

В годините назад младата жена преживяла брутални сцени на насилие. Казва, че мъжът скачал върху главата ѝ, душил я с кабели, биел я с кабели с метални шипове. През цялото време на побои и изтезания Деница само два пъти е получавала помощ - веднъж съседи се обадили на полицията, а вторият път на спирка момче прави същото.

Тя е благодарна на тези хора, защото вярва, че те са спасили живота ѝ. Казва, че единственият период, в който бившата ѝ половинка не ѝ посягал, бил по време на бременността й.

Деница споделя, че не е излизала от дома на майка си от месеци. Разхожда се, само когато знае от познати, че бившият й мъж не е в града. Детето ѝ пък излизало с баба си, но само в отдалечени квартали на Варна.
nova.bg