27-годишната Деница иска да разкаже какво е преживяла и отчаяно търси помощ
Обикновено в тези истории жените са със скрити лица и без имена. 27-годишната Деница не се крие. Тя иска да разкаже какво е преживяла и отчаяно търси помощ. Пред NOVA Деница разказа, че от месеци живее като затворник, защото се страхува от насилника, от когото е избягала. Страхува се, че ще бъде убита, защото той продължава със заплахите.

Мъжът скачал върху главата ѝ, душил я с кабели, биел я с кабели с метални шипове. Напуска го преди 7 месеца. През цялото време на побои и изтезания Деница само два пъти е получавала помощ - веднъж съседи са се обадили на полицията, а вторият път на спирка момче прави същото. Тя е благодарна на тези хора, защото вярва, че те са спасили живота ѝ.

Тя не излиза от вкъщи, освен когато знае от познати, че той не е в града - Варна. Детето ѝ излиза само с баба си, и то само в отдалечени квартали.

Въпреки присъда от година и половина пробационна подписка, насилникът продължава да тормози нея и близките ѝ всеки ден.

Деница пита дали трябва да стане поредната жертва и да бъде намерена в куфар, за да може един престъпник да влезе в затвора.

Министърът на правосъдието в служебното правителство Иван Демерджиев коментира случая и заяви, че ще посредничи за това МВР да вземат необходимите мерки. „Категорично като общество не можем да си позволим това да продължава. Министерството на правосъдието беше сезирано във връзка с това, че може да инициира законодателни изменения и да разработи такива. Работи се по темата. По този конкретен случай трябва да се търси помощта на МВР, за което се ангажирам да посреднича, както и на прокуратурата”, каза той.

Повече по темата гледайте във видеото.
NOVA