Напрежението ескалира по време на протест срещу насилието над жени пред Съдебната палата в София. Наложи се полицията да се намеси. Протестът започна с минута мълчание в памет на жертвите на насилие.

Протестът е под мотото "Нито Една Повече: Протест срещу насилието над жени!". 25 ноември е обявен за Международен ден за елиминиране на насилието срещу жените.

БГНЕС

Мирен протест се състоя тази вечер и пред Съдебната палата във Велико Търново, съобщи БТА. Участниците в него настояват за работещи институции и политическа отговорност за решаването на проблема с насилието срещу жените.

"Не е нормално да се нормализира насилието", заяви Христо Христов, също участник в протеста.

БГНЕС

Емблематични сгради в България бяха оцветени в оранжево, цветът на активизма. Във Велико Търново крепостта "Царевец" беше осветена в оранжев цвят - символ на солидарността и съпричастността към пострадалите от тези престъпления.

Протести имаше и в други градове у нас.

Убийство на млада жена в София, има задържан (СНИМКИ)

Малко по-рано днес от МВР съобщиха, че в София е убита млада жена. По неофициална информация на DarikNews.bg, става въпрос за побой, нанесен над жената вероятно от нейния приятел.

БГНЕС

Всяка трета жена в България е подложена на насилие. Общо 15 са жертвите на домашно насилие от началото на годината, като се увеличава и жестокостта, с която тези жертви са били убити. Това съобщиха от Асоциация "Анимус" преди дни.