/ Община Казанлък
В лабораторията към болницата се очаква да пристигнат седем проби от Ямбол
Състоя се заседание на Областния медицински съвет, създаден със заповед на областния управител Гергана Микова във връзка с коронавируса.

Община Стара Загора със строги мерки срещу разпространение на коронавирус

На заседанието присъстваха директорът на РЗИ д-р Станимир Станков, кметове и зам.-кметове на общините от областта, командирът на Втора механизирана бригада ген. Шопов, директорът на "Териториална дирекция" към ДАНС Георги Георгиев, окръжният прокурор Дичо Атанасов, представители на ОД МВР, директори на болнични заведения, директорът на ЦСМП-Стара Загора д-р Маргарита Павлова, директорът на РУО Татяна Димитрова, представители на здравни институции.

Кантарджиев: Младите, които карат болестта на крак, да не контактуват с по-възрастни (ВИДЕО)

Заседанието бе свикано от областния управител заради потвърдените четири случая на коронавирус в градовете Габрово и Плевен. Директорите на болници докладваха предприетите мерки за ограничаване разпространението на вируса.

Въведени са строги мерки в Габрово заради заразените с коронавирус (ВИДЕО)

Проф. Йовчо Йовчев, директор на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“, заяви, че болницата разполага с 200 броя индивидуални облекла за медицинския персонал, 1000 маски и достатъчен брой предпазни очила, калцуни и други индивидуални средства за защита.

Напрежение пред болницата в Плевен заради струпване на пациенти (ВИДЕО)

В момента в Инфекциозното отделение на здравното заведение има 25 пациенти под наблюдение. В лабораторията към болницата се очаква да пристигнат седем проби от Ямбол. Досега няма положителни проби на изследвани за коронавирус лица.

Д-р Кети Маналова, директор на болницата в Казанлък, заяви, че утре към лабораторията в Стара Загора ще бъдат изпратени 10-12 проби от деца, които в момента са хоспитализирани в болницата. Тя, както и останалите ѝ колеги от болници от областта, изразиха притеснение от недостига на лични предпазни средства за медицинския персонал.

Четирима българи са заразени с коронавирус

Не достигат най-вече специалните маски за лице с филтър.
Всички болници са въвели и спазват строго предписаните мерки за ограничаване на разпространението на вируса у нас.

Представителите на ОД на МВР съобщиха, че за работещите на терен полицаи са осигурени предпазни средства. Извършват се проверки на лицата, които са под карантина, и чиито имена са изпратени по списък в дирекцията.

Проф. Йовчев докладва още, че лабораторията към болницата разполага в момента с 50 теста. На склад има още 50, а при нужда могат да бъдат доставени още 200. До този момент в старозагорската лаборатория са извършени 35 теста, всички са отрицателни.

Коронавирус и в България: Двама с положителни проби без да са пътували (ВИДЕО)

На своето заседание, по предложение на кметовете на общините, Областният медицински съвет взе решение да бъдат прекратени временно приемните дни в институциите, където се провеждат такива. Служителите в администрациите, които работят с граждани, ще бъдат оборудвани с лични предпазни средства.