/ iStock/Getty Images
Във връзка с регистрираните случаи на COVID-19 на територията на България и заповед РД-01-117/08 март на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров издаде заповед.

Кантарджиев: Младите, които карат болестта на крак, да не контактуват с по-възрастни (ВИДЕО)

С нея се преустановят посещенията на културни мероприятия, в това число и кина, спортните събития ще се  провеждат без публика. Забранява се провеждането на всякакви масови мероприятия, в които участват деца. Препоръчително е още и ограничаването на частните мероприятия, с масов характер, на открито и на закрито.

Въведени са строги мерки в Габрово заради заразените с коронавирус (ВИДЕО)

В Общинска администрация, до второ нареждане, няма да се провеждат приемни дни (отворени врати) за граждани, а в Центъра за услуги и информация ще бъдат повишени мерките за биологична сигурност при обслужване.

Напрежение пред болницата в Плевен заради струпване на пациенти (ВИДЕО)

Препис от заповедта е връчен за сведение и изпълнение на Директора на ОД на МВР, кметовете и кметските наместници на територията на Община Стара Загора, заместник-кметовете, секретаря на Общинска администрация, директора на РЗИ и на областния управител.

Министерството на туризма препоръча да се отменят туристическите събития в Габрово и Плевен

Контролът по изпълнението на заповедта е възложен на ресорните заместник-кметове и на секретаря на Община Стара Загора. Ще бъде публикуван и разпространен график за онлайн приемни дни на кмета Живко Тодоров, ресорните заместник-кметове, главния архитект и секретаря на общината. Всички заявители ще бъдат уведомени предварително.