Две жени в Габрово и двама мъже в Плевен са първите доказани случаи на COVID-19 в България, предава NOVA.

Министерството на туризма препоръча да се отменят туристическите събития в Габрово и Плевен

От Министерствата на здравеопазването, образованието и културата наложиха ограничения за масови събития до второ нареждане. Затварят се театри, кина, музеи, спират концерти, засилват контролът в яслите и детските градини.

Двете заразени с коронавирус от Габрово не са имали контакт

„В отделението по инфекциозни болести в момента има 7 пациенти
. Това са двете жени, които са дали положителна проба за вирусната инфекция. Това са в добро състояние, прекарали са нощта спокойно”. Това заяви изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Тота Венкова" - Габрово д-р Минко Михов.

Кирил Ананиев издаде заповеди във връзка с коронавируса

„Състоянието на 75-годишната жена се подобрява. Пневмонията е в процес на обратно развитие. Няма нови оплаквания. Не сме променяли нищо по лечението й към момента, тъй като състоянието се подобрява”, каза още той.

Кадастърът в Габрово и Плевен ще обслужват само по електронен път заради коронавируса

По думите му, медицинската сестра, която е дала положителна проба за коронавирус е без симптоми и няма оплаквания. „Към момента не се налага за нея специфично лечение”, категоричен бе Минко Михов.

Коронавирусът стигна до България (ВИДЕО)

Той заяви, че организацията в болницата ще бъде значително променена поради наложената карантина. „Ще спрем плановия прием на всички болни, които не се налага да постъпват по спешност.

Коронавирус и в България: Двама с положителни проби без да са пътували (ВИДЕО)

Всеки, който има нужда от спешна помощ, може да дойде в отделението и ще му бъде оказана такава, както и ще се реши дали може да бъде пренасочен към друго лечебно заведение или ще остане при нас”, обясни Михов.

Двамата пациенти с COVID-19 в Плевен са в добро състояние (ВИДЕО)

„Очакваме резултатите от пробите в обедните часове. Освен служителите в болницата, има проби на контактни от първи и втори ред на втория пациент, който даде положителна проба”, заяви директорът на РЗИ-Габрово Николай Пенчоков.

Кантарджиев: Младите, които карат болестта на крак, да не контактуват с по-възрастни (ВИДЕО)

„След информацията за двете положителни проби животът в Габрово е променен. С моя заповед са спрени учебните занятия в детските градини и ясли. Това важи до второ нареждане. Всички следим ситуацията”, каза кметът на Габрово.

Лондон отчете най-големия скок на броя на заразените с коронавирус за едно денонощие

Забранили сме всички културни и масови мероприятия. Още вчера започна дезинфекция на градския транспорт, както и на обществени места. След спиране на дъжда ще започне дезинфекция и на улиците”, посочи още тя.
nova.bg