/ iStock/Getty Images
Във връзка с риска от разпространение на коронавирус COVID-19 Министерството на туризма препоръчва да се прекратят посещенията в туристически обекти, както и да се отменят туристическите фестивали и събития в областите Габрово и Плевен до второ нареждане.

Препоръките са въз основа на решенията, взети от Министерския съвет на 8 март 2020 г., разпорежданията на Националния оперативен щаб и заседанието на Експертната група за работа в извънредни ситуации, създадена със заповед на министъра на туризма по повод инфекцията и мерките за ограничаване на разпространението й.

МОН отложи организирани събития и училищни пътувания заради коронавируса

Министерството на туризма препоръчва в местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечение да се заредят санитарните помещения в стаите и в общите части с достатъчно сапун и дезинфекциращи гелове за ръце на спиртна основа, да не се провеждат масови мероприятия (семинари, конференции, фирмени събития и други от подобно естество).

При съмнение за COVID-19, изразено от медицинско лице, информирайте РЗИ и спазвайте указанията на здравните власти за последващи действия.