Епархийски съвет
Епархийски съвет / Старозагорска Митрополия
Всички служители от Старозагорска епархия-свещеници, администрация и други, ще бъдат тествани с бързи антигенни тестове. Тестването ще се извърши по график  през следващите дни, стана ясно на традиционното заседание на Епархийския съвет на Старозагорската митрополия.

То се проведе онлайн и в него участниците гласуваха решения, свързани с епархията, изслушани бяха и доклади.

Предстои да бъде обявена програмата за богослуженията, които ще отслужи владиката по повод предстоящите празници. В храмовете ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки.

В онлайн заседанието на Епархийския съвет участваха председателят му Старозагорският митрополит Киприан, който се възстановява от прекарана коронавирусна инфекция, епархийските съветници Деян Русенов, Георги Йорданов, и Михаил Тачев, членовете свещеноиконом Емилиян Димов, свещеноиконом Евгений Димитров, свещеноиконом Димитър Димов, отец Живко Желев, отец Йоан от Мъглижкия манастир, секретарят Кристиан Иванов и главният счетоводител Лилия Карагеоргиева.

Според Устава на БПЦ Епархийският съвет се състои от председател – митрополит или определено от него с писмена заповед духовно лице, двама клирици, двама миряни и един монашестващ – представител на епархийските манастири, определен с писмена заповед от епархийския митрополит. Всички те съдействат на епархийския митрополит в осъществяване на архиерейската му изпълнителна власт. В Епархийския съвет не могат да членуват лица с роднински взаимоотношения с членове на Съвета, Светия Синод или служители в администрациите на БПЦ, както и лица, които са обявени в несъстоятелност.