Акция се провежда и в Пловдив
Полицейска акция се провежда на територията на Казанлък и Гурково. Проверяват се няколко адреса на криминално проявени лица. Има зарестувани.

БГНЕС

В акцията участват специализиран отряд срещу организираната престъпност и жандармерията.

Казанлък спецакция
БГНЕС

Над 12 души са задържани в акцията. Има хванати за наркотични вещества. Установени са данни за лихварска дейност и принуда. Това заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев пред журналисти.

БГНЕС

Акцията се провежда дни след масовия бой в Казанлък. Припомняме, че след тежкия инцидент петима души са с опасност за живота, а трима от тях са в крайно тежко състояние. Събирането на доказателства е отнело повече време. 

Масов бой в Казанлък: 30 души се биха с брадви на паркинг (СНИМКИ/ВИДЕО)

Иззети са различни земеделски сечива - колове, брадви, ножове. За пет лица - една жена, един непълнолетен гражданин и трима пълнолетни са привлечени към наказателна отговорност за извършено престъпление - убийство.

Над 180 автомобила и над 220 граждани са проверени до момента.Това съобщи пред журналисти комисар Илиан Илиев, началник сектор "Охранителна полиция" в Областна дирекция на МВР-Стара Загора.

Той посочи, че няма констатирани неправоспособни водачи, както и такива, шофирали след употреба на алкохол или наркотични вещества. Съставени са 68 акта и фиша по Закона за движение по пътищата, като сред основните нарушения са шофиране без предпазен колан и използване на мобилен телефон. 

Тази сутрин се провежда специализирана акция и в Пловдив, съобщиха от МВР. Целта й е превенция на престъпленията и закононарушенията, включително и с политическите права на гражданите.

Работата е насочена в три направления - охранително, криминално и икономическо, коментира пред журналисти главен инспектор Венелин Костов, началник на Трето РУ.

БТА

Проверките са свързани със Закона за частната охранителна дейност, Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и Закона за гражданската регистрация. В акцията участват и други държавни органи, сред които Националната агенция за приходите и Българската агенция по безопасност на храните.

До момента са проверени 123 моторни превозни средства и 162-ма души. Съставени са 43 фиша и 24 акта, повечето от тях, свързани основно със Закона за движение по пътищата, посочи Костов.

БТА

"Задържано е лице, във връзка с образувано досъдебно производство за държане на акцизни стоки без бандерол. Няма информация, свързана с политическите права на гражданите. Наблягаме на индивидуалната и общата превенция, свързана с този род престъпления", съобщи Костов.

БТА

БТА

"Провеждат се разговори със собственици на големи фирми. На предходните избори имахме една образувана преписка, свързана с купуването на гласове, но тя беше прекратена, тъй като нямаше данни за извършено престъпления," каза още полицейският началник.
Ирина Шопова, Павлина Дудева, Ралица Стефанова, БТА