Преди подадения сигнал за сбиването полицаите са участвали в кратка гонка с неправоспособен шофьор
Петима души са с опасност за живота след масовия бой с 30 души в Казанлък, а трима от тях са в крайно тежко състояние. Това съобщи старши комисар на ОДМВР в Стара Загора Лазар Христов на брифинг.

"Реакцията на полицаите е навременна. Сигналът за побоя е бил получен в 13:57, а в 14:01 униформените вече са били на мястото на инцидента", каза Христов. Като уточни, че преди подадения сигнал за масовото сбиване полицаите са участвали в кратка гонка с неправоспособен шофьор.

Масов бой в Казанлък: 30 души се биха с брадви на паркинг (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Пристигайки на мястото, те установяват ранени лица и подават сигнал към медицински екипи, които се насочват към мястото, за да окажат помощ. По това време само един екип се отзовава. След кратки беседи с очевидци са установени автомобилите, с които са се оттеглили. На три локации в Казанлък и Павел баня въпросните коли и лица са задържани. Проведено е разследване и са иззети вещи и предмети, свързани с него. В рамките на 20 март са задръжани общо 19 участници в инцидента, оказана е помощ на 11 лица, един от тях почива в болницата в Казанлък, а други двама са с опасност за живота", допълни той.

Почина един от ранените при масовия бой в Казанлък

Към момента, по информация на полицията, 5 души са с опасност за живота. 3 от тях са в крайно тежко състояние - с черепно-мозъчни травми.

"Събирането на доказателства отне повече време. Иззети са различни земеделски сечива - колове, брадви, ножове. За 5 лица - една жена, един непълнолетен гражданин и трима пълнолетни са привлечени към наказателна отговорност за извършено престъпление - убийство", каза прокурор Атанасов.

Припомняме, че на 20 март около 14 часа стана масово сбиване в района на паркинга на Кооперативния пазар в град Казанлък. Междувременно жители на село Тъжа се страхуват да излязат с децата си и се притеснпват за имуществото си, както и за физическо посегателство заради агресивната фамилия. Кметът на селото също потвърди, че в Тъжа витае страх. И гарантира, че проблеми в селото повече няма да има.