/ netinfo
За 14-та поредна година, в дните от 14 до 16 февруари, Община Стара Загора ще участва в най-голямото туристическо изложение в България „Ваканция и СПА Експо“, което се повежда в София. На изложбен щанд, разположен в зала 3 на Интер Експо център, общинският Туристически информационен център ще представи най-атрактивното от туристическия продукт на Общината заедно с Държавна опера – Стара Загора и Регионалния исторически музей.

В първия ден на изложението, предназначен само за представители на туристическия бранш, на щанда ще участва и Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в града. Информационни материали за забележителности, културни маршрути, празници, фестивали и спортни събития; за балнео и СПА туризъм на Старозагорските минерални бани и активен отдих сред природата на Сърнена гора; за настанителна и конферентна база, места за хранене и развлечения ще бъдат предоставени на професионалистите от бранша и на хората, които обичат да пътуват в свободно си време, за да включат Града на липите в своите туристически маршрути.

С новата визия на щанда ще бъдат представени римското мозаично наследство на Августа Траяна, форумът на „Преблестящия град на траянците…“, който и днес е сцена на спектакли и концерти, както и красивите стенописи в единствения у нас Музей на религиите.

Реплики на експонати от фондовете на Регионалния исторически музей – Стара Загора и атрактивни фотоси ще разкрият богатата култура на обитателите на праисторическите селищни могили (VI-III хил.пр.Хр.) в района на града и уникалния за страната ни археологически паметник – музей „Неолитни жилища“, в който in sito са съхранени останките на едни от най-добре запазените жилища в Европа от епохата на ранния неолит (VI хил.пр.Хр.).

Международната туристическа борса "Ваканция и СПА Експо" е водещото събитие за туристическата индустрия в България, което дава възможност за нови контакти, разширяване на мрежата от партньори и клиенти, бизнес срещи с професионалисти от цял свят във всички сектори на туристическия бранш. Всяка година форумът привлича повече от 350 фирми изложители и над 20 000 специалисти от туристическата индустрия - участници, посетители и гости.