/ iStock/Getty Images
В навечерието на Новата година, на 31 декември, от 18:00 часа Държавна опера-Стара Загора ще представи за четвърта поредна година „Новогодишна наздравица в Операта“.

Какво, къде, кога в Стара Загора

Празничният концерт е последното голямо музикално събитие за изключително успешната за Държавна опера творческа 2019 година.
Всички зрители, които изберат да започнат своето празнично новогодишно тържество от уютната зала на Старозагорската опера ще имат възможността да повдигнат настроението си с богата и атрактивна програма, представена от солистите, оркестъра и балета на Държавна опера. Диригент на концерта е именитият сръбски диригент Деян Савич, а режисьор Славчо Николов.

Спектакълът на балета „Дон Кихот“ на Старозагорската опера на сцената на зала 1 на НДК (СНИМКИ)

Специални гости тази година са сръбската оперна певица Ивана Албрехт и джаз легендата Васил Петров. Участват солистите на Държавна опера Яница Нешева, Георги Динев, Ивайло Йовчев, Иван Кабамитов.

Посрещаме Коледно-новогодишните празници с богата програма

Ще прозвучат популярни оркестрови пиеси, арии от опери и оперети на Джузепе Верди, Жорж Бизе, Джакомо Пучини, Руджеро Леонкавало, Франц Лехар, Йохан Щраус, песни от Ренато Карозоне, Салваторе Кардилло и други.

Операта гостува в Люксембург

Васил Петров ще изпълни емблематичните за певеца и обичани от публиката вечни песни Nat King Cole, Smile, Old Man River, Strangers In The Night, My Way. Празничното великолепие ще бъде допълнено от изпълненията на Балета на Държавна опера-Стара Загора на „Валс на цветята“ със солисти Тцао ЮЧен и Каито Такахаши и адажио - Анелия Димитрова и Паскуале Казели от балета „Лешникотрошачката“, финал на балета-стихия „Гето“ - солисти Харука Суга, Фредерико Пинто, Ромина Славова и Томоки Ишиго,
атрактивния мъжки танц „Au Suivant“, танц фламенко в интерпретацията на Стефан Николов и Магдалена Янева.

Държавна опера-Стара Загора с две награди „Кристална лира“

В цената на билета за Новогодишния концерт е включен кетъринг. По традиция ще бъде разиграна празнична томбола с награди.