/ БГНЕС, архив
Започва есенната кампания за кастрация на бездомни животни в Казанлък, организирана и от местната организация “Animal Hope”. Това съобщи председателят на “Animal Hope” – Казанлък Ивелина Недкова. 

Кампанията ще се състои в седмицата от 24 до 19 ноември и е насочена към бездомните кучета и котки на територията на общината. Тя се провежда със съдействието на местната администрация в Общинския приют за кучета в Казанлък. 

„Всеки желаещ може да си запише час и да доведе бездомно животно, за което се грижи на улицата“, коментира Недкова и напомня, че всички кастрирани кучета се маркират с жълта марка, а котките – с V-образен разрез на ухото. 

Инициативата се организира вече 15 години и се прави два пъти годишно – през пролетта и през есента, като в рамките на една кампания се кастрират около 150-200 животни. Финансирането на кампанията става изцяло от “Енимъл хоуп – Казанлък“ и от Tierhilfe Süden Austria, посочи Ивелина Недкова, като уточни, че по-голямата част от средствата идват от австрийска страна, но винаги има нужда и от дарения на гражданите за инициативата. Самата тя е ветеринарен техник и се включва безплатно в осъществяването на манипулациите.   

Запазването на часове става на телефони 0896600524 и 0887311884 от днес до 21 октомври.
БТА