кандидат кмет
кандидат кмет / ПП ГЕРБ
Настоящият заместник-кмет на Мъглиж д-р Душо Гавазов е издигнат от ПП ГЕРБ за кандидат за кмет на общината на извънредните частични избори. Те са насрочени за 28 февруари и провеждането им се налага заради кончината на кмета Господин Господинов.

За безопасното им провеждане в условията на пандемия заради COVID-19, от Община Мъглиж очакват указания от Министерството на здравеопазването и главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

Кандидатурата на д-р Гавазов е издигната след широко допитване до жителите на общината и той е получил категорична подкрепа. По думите на областния координатор на партията в Стара Загора Пламен Йорданов Гавазов е човекът, който е свързан с успешното управление на Общината, доказал е, че може да се справя с предизвикателствата и има до себе си добър екип.

„Заставам с името си и действията си зад всяко управленско решение, което е било прието през годините, в които работихме заедно с Господинов и никога няма да прехвърля отговорността на друг. Никога няма и да говоря за неизпълними неща“, категоричен е д-р Душо Гавазов и увери, че ще води толерантна кампания- състезание на концепции и визия за управление.

Той припомни, че за първи път образователната инфраструктура в община Мъглиж е с нов облик, реновирани са няколко училища и детски градини, реконструирани са почти всички читалища. Напълно са обновени пенсионерски клубове.

Предстои Общината да получи 3 млн. лева дългосрочен общински заем за ремонти на улична и общинска пътна мрежа, образователна, здравна и социална инфраструктура. Ще бъде изградена и естетична предпазна ограда около ромския квартал в Мъглиж, за да се избегне излизането на безстопанствени животни на подбалканския път, както и да се предотвратят пътни инциденти с деца.

Очаква се до средата на май напълно да бъде завършен банският комплекс в село Ягода, след осигурената целева субсидия в размер на 1,9 млн. лева от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Кандидатурата на д-р Душо Гавазов за кмет на Мъглиж е подкрепена от ВМРО-БНД.