Душо Гавазов: Състоянието на местната организация на ГЕРБ е много добро
Душо Гавазов: Състоянието на местната организация на ГЕРБ е много добро / DarikNews.bg

Като много добро определи състоянието в общинската организация на ГЕРБ в Мъглиж новият председател Душо Гавазов. „Няма как да се изолира връзката между партия и община. Преди три години, когато спечелихме местните избори в Мъглиж, ние се явихме като независими кандидати. На втория тур бяхме припознати от ПП ГЕРБ и оттогава връзката между общинско ръководство и партийно е много тясна, работим в името на хората от региона. Така е и в национален мащаб". Оцеляването и състоянието на общините зависи от ръководството на държава, смята Гавазов и припомни, че по времето на правителството на Орешарски общините са били изправени пред редица трудности, свързани със спирането на европейските средства.

Новият общински лидер на ГЕРБ в Мъглиж не се ангажира да посочи кои са политическите опоненти на партията в предстоящия вот, както и имената на номинираните за кметското място. „Всяка партия има право по всяко време да заяви своите кандидати. Явно стратегията на ББЦ е такава, че да посочат своя кандидат три години преди изборите. Аз ги съветвам:ако искат да спечелят кметското място да четат внимателно програмата и устава на ГЕРБ". Така Гавазов коментира дадената заявка от партията на Николай Бареков да спечели кметските места в няколко старозагорски общини, сред които и Мъглиж.

Общинското ръководство на ГЕРБ в Мъглиж се ангажира да проведе няколко благотворителни инициативи, които са насочени към децата, младите хора, бизнеса, пенсионерите и най-маргинализираната група от обществото. От утре започват серия профилактични прегледи за възрастните хора с консултации от ендокринолог, кардиолог,съдов хирург, а близо 400 души ще обхванат и прегледите за ранна диагностика за туберкулоза. Предстои да се организират няколко детски конкурса, срещи на подрастващите с любимите футболисти от „Берое", да бъдат завършени три спортни центъра в Мъглиж, Тулово и Ягода. За желаещите да получат помощ и информация при кандидатстването по различни европейски програми от партийното ръководство се ангажират да организират два пъти седмично приемни.