/ Деян Герговски
Фигури на момче с топка и момиче с домашен любимец, с размер колкото второкласник са поставени до пешеходни пътеки при две от големите основни училища в Стара Загора - Второ ОУ „П. Р. Славейков“ и Пето ОУ „Митьо Станев“.

Община Стара Загора

Детските персонажи целят да се повиши вниманието на шофьорите, както и да напомни на подрастващите да използват пешеходните пътеки, съобщиха от Общината.

Дарението на Община Стара Загора направи общинският съветник и член на СНЦ „Аз съм бъдещето. Пази ме!“ Бояна Танева Манова. „Празнувам своя 30-годишен юбилей. Отказах подаръци от приятелите ми и ги помолих да реализираме тази моя отдавнашна мечта.

Община Стара Загора

В няколко други български града съм виждала подобни фигури и като активен шофьор са ми правили впечатление. Вярвам, че по този начин ще изострим вниманието на обществото към безопасността на децата, които вече започнаха учебната година“, сподели инициаторът на проекта.

Тя благодари на Общината за подкрепата, както и на групата на звено „Озеленяване и комунални дейности“, които са подпомогнали монтирането на детските силуети.