1401 първокласници ще прекрачат прага на училищата в Общината
Първокласниците, които за първи път ще прекрачат прага на училищата в община Стара Загора, са 1401.

В града най-малките ученици са 1302, като най-много са в ОУ „Кирил Христов“, Пето основно училище „Митьо Станев“ и Шесто основно училище „Свети Никола“, съобщиха от Общината.

МОН обяви: Готови ли са училищата и детските градини за 15 септември

За всички тях по традиция са подготвени изненади - музикален диск "Подадена ръка", специално издание на Община Стара Загора, с поздрав от кмета Живко Тодоров, по музика и текст на Почетния гражданин на Стара Загора фолклориста акад. Крум Георгиев.

Учениците ще получат и подарък тетрадки от Фен клуба на футболен клуб „Берое“, както и безплатен билет за срещата на отбора с ФК „Левски“. Всички училища на територията на общината са в готовност за откриването на новата учебна година, съобщават още от отдел „Образование“.

В двете изцяло ремонтирани учебни заведения - СУ „Христо Ботев“ и СУ „Васил Левски“, на 15 септември ще удари първият звънец. 

По инициатива на кмета, за поредна година, общественият транспорт, обслужван от общинското дружество „Тролейбусни и автобусни превози" ще бъде безплатен за всички ученици в първия учебен ден - 15 септември.