/ БТА
Модерни тъчскрийн LCD екрани ще предоставят полезна информация за осъществените и предстоящи спортни активности от фондация “София - европейска столица на спорта”.

На шест оживени пешеходни пространства, гражданите и гостите на града ще могат да получават обществена информация и полезни данни. Инициативата се осъществява по решение на Столичния общински съвет, а разполагането на таблата на шестте локации е след проведен конкурс и одобрена от главния архитект на Столична община схема за поставянето им.

БТА

Проектът беше официално представен и демонстриран с екрана пред входа на Метростанция „Национален стадион Васил Левски“. Татяна Георгиева – председател на Комисията за децата младежта и спорта към Столична община, лично направи презентация каква информация може да се предоставя на минаващите при поискване.

„Столична община отдавна подготвя проекта и вече можем да представим тази нова услуга за бъдат по-добре осведомени гражданите и гостите на града за спортните активности на Общината. Вярваме, че с повечето информация хората ще откриват нови възможности за активен и здравословен начин на живот,“ заяви в краткото си приветствие Татяна Георгиева.

Зам.-председателят на Фондация „София – европейска столица на спорта“ Анатоли Илиев разкри, че в близко бъдеще се планира и мобилен вариант на услугата, който да се позиционира на всички големи спортни събития в столицата.   

БТА

Целта на услугата е хората да получават по-бърза и детайлна информация за отделните събития, обекти, клубове и възможности за спорт. Таблата ще популяризират дейностите на Фондация „София – европейска столица на спорта“ и на Столична община в областта на спорта. Ще се показват видеоклипове, подробности за отминали и предстоящи състезания и фестивали, ценни данни и локации на активности, както и друга важна обществена информация.

Модерните тъчскрийн LCD екрани ще могат да предоставят на желаещите и информации при поискване. От монтираните шест табла, 3 вече са включени – пред метростанциите „Национален стадион“, „Джеймс Баучер“ и „Г.М.Димитров“. Другите три екрана ще заработят скоро пред метростанциите „Европейски съюз“, „Витоша“ (до мол „Парадайз“) и на кръстовището до УНСС в Студентски град. Предстои преминаването на тестови период за софтуера, като се планира системата да заработи в пълен капацитет до края на септември.