/ Dariknews.bg, архив
Столичани се събират на протест срещу ремонта на ключовия булевард "Дондуков". Протестната демонстрация ще се проведе днес от 18.30 ч. Ларгото. Протестиращите ще извървят маршрут по бул. "Дондуков", бул. "В. Левски" и ул. "Московска" до сградата на Столичната община, където ще изразят своето недоволство.

Ремонтът по бул. "Дондуков" тече с пълна сила, тапи изнервят шофьорите

Организаторите обясняват, че причина за протеста е, че "след няколкогодишно отлагане и административни провали, Столичната община обяви, че дълго чаканият ремонт на бул. "Княз Ал. Дондуков” ще се осъществи без да има съществени подобрения". "Обществото е изправено пред опасност да бъде пропилян шансът за реализиране на дълго уговаряни мерки, свързани с обезопасяване, улеснение и насърчаване на трамвайното, пешеходното и велосипедното движение", смятат организаторите.

Окончателно: Столичният булевард "Дондуков" ще бъде с павета и асфалт

Според тях властимащите са приложили принципа “Разделяй и владей” и противопоставиха гражданите относно избора на настилка и са изместили фокусът на важния дебат за качеството на въздуха.
Исканията на протестиращите са гарантирано качествен ремонт, велоалея, бетонни трамвайни ограничители, безопасни пресичания и достъпни спирки, автентична атмосфера достойна за центъра на столицата.
 
БГНЕС