/ БГНЕС
София се превръща в строителна площадка и това лято. И ако от средата на юни се възстановява движението по участъците, където от година текат дейности по изграждане на новата метролиния, то в същото време ключови пътни артерии на града ще се блокират заради започващи ремонти. Тази година обновени ще бъдат булевардите "Княз Александър Дондуков", "Шипченски проход", част от "Прага" и започналия през миналото лято "Монтевидео" в "Овча купел". Ако правителството отпусне средства на Столична община, нов облик ще има и бул. "България".

Възстановяват движението по ключови булеварди в София
 
Повече от година основни пътни участъци на София са блокирани заради строителството на новата линия от метрото. До 15 юни ще бъде пуснато движението на автомобили по част от тях, съобщи шефът на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев.
 
"В участъка по "Патриарх Евтимий" от Попа до Петте кюшета от 15 юни ще бъде възстановено движението изцяло в две ленти. Булевард "България" бяхме заели една от лентите. На 5 юни ще бъде възстановено движението. Булевард "Гоце Делчев" двете локални платна към "Цар Борис Трети" на 10 юни ще бъдат също възстановени и ще има движение", каза Братоев.

Столична община не вижда дупки по основните пътища в града, само ще кърпи
 
През летните месеци, обаче се очаква да започнат и предвидените за тази година пътни рехабилитации. Общо 36 млн. лева е заделила общината за ремонти. От началото на юни влизат машините по бул. "Дондуков", чиято нова настилка продължава да бъде неясна. Според кмета на София Йорданка Фандъкова е добре да се запазят паветата. От "Московска 33" обаче чакат да се произнесе Министерството на културата.
 
"Ще се пренареди паважа и ще се укрепи, за да остане обликът на града", посочи Фандъкова.

Затварят участък от столичния булевард „Брюксел“ до октомври
 
Поправката на "Цариградско шосе", по което се появиха дефекти, още на първата година след ремонта е планирана за август.