ремонт улица
ремонт улица / Sofia Photo Agency, архив
От днес за шест месеца се затваря част от столичния бул. "Брюксел". До 19 октомври се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки в участък от 400 м по бул. "Брюксел". Движението ще се извършва двупосочно по временно пътно платно от западната страна на бул. "Брюксел" в същата посока.

Идея: Два от най-големите булеварди в София стават еднопосочни

Промяната в организацията на движение се налага във връзка с изграждането на пътна връзка за Летище София от бул. "Брюксел" до "Терминал 2". Очаква се ремонтът да създаде затруднения, защото булевардът е натоварен и е основният маршрут към летището. От Столичната община увериха, че ще бъде осигурено алтернативно преминаване през затворения участък, отбелязва БНТ.

Сагата с "Цариградско шосе" продължава: Задава се нов ремонт лятото

"Хората ще минават през временно изградено локално пътно платно от западната част на затворения участък на бул. "Брюксел". Отсечката е около 400 м., като ще се минава в по една лента в посока", каза столичният зам.-кмет по транспорта Евгени Крусев. Шофьорите ще могат да използват и стария път за летището по бул. "Христофор Колумб". Друг вариант за достъп до аерогарата е с метро или автобус 84.

Как се ремонтира наполовина улица за 800 000 лева в София?

Зам.-кметът по транспорта на София обясни какво налага участъкът да бъде затворен за 6 месеца: "Затварянето в случая се налага, за да се изгради рампата, тъй като директното трасе от булевард "Брюксел" директно ще стига до "Терминал 2", а към първия терминал ще се стига по локални платна." Естакадата е дълга 370 метра и представлява два отделни моста за двете посоки с по 2 платна. Очаква се те да бъдат завършени през октомври.
БНТ