/ netinfo
Столична община ремонтира наполовина улица "Боряна" в квартал "Овча купел" за 800 000 лева. Въпреки първоначалния план за цялостно обновление на участъка, от "Московска" 33 са решили да махнат само паветата от едното платно на улицата. Другата част се нуждаела само от "освежаване". Зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев коментира, че рехабилитацията на "Боряна" е съобразена с ремонта по бул. "Монтевидео" в същия квартал. На пресечката на двете улици се планира изграждане на кръгово кръстовище.

Затварят пътя за Летище София до есента
 
Жителите на столичния квартал "Овча купел" ще се радват на ремонтираната улица "Боряна" само наполовина, тъй като точно толкова ще бъде и обновената част. Местната власт е решила само паветата да бъдат махнати, а асфалтовото платно да се кърпи и то където има нужда.
 
Общата стойност на половинчатия ремонт обаче е 800 000 лева. Ресорният зам.-кмет Евгени Крусев посочи, че до няколко месеца ще започне и работата по бул. "Монтевидео" в квартала:
 
"Приключва първият етап от ремонта, който е от бул. "Монтевидео" до ул. "Народно хоро", а веднага след празниците, на 18 април, започва и вторият етап, който е от ул. "Народно хоро" до ул. "Любляна", като този проект за ул. "Боряна" е съобразен с проекта за булевард "Монтевидео", който също ще се изпълни тази година и там е предвидено кръгово кръстовище - в горната част на ул. "Боряна", така че безконфликтно да може да се осигурят връзки с всички направления", каза той.

Променят движението по бул. "Дондуков" заради ремонт
 
До две седмици се отпушва движението по бул. "Гоце Делчев", където текат дейности по новата линия на метрото.

В края на май пък автомобилите ще могат да се движат и по "Патриарх Евтимий".