/ Sofia Photo Agency, архив
7 млн. лева ще струва ремонтът на столичния булевард „Княз Александър Дондуков”, който започна от днес. Ясно е вече, че паветата се запазват, а идеите за изграждане на велоалея остават в миналото. Според зам.-кмета по транспорт Евгени Крусев до средата на септември основната рехабилитация трябва да приключи.

Министерството на културата иска павета по бул. "Дондуков"
 
След дълги дискусии как да се ремонтира "Дондуков" и каква да е настилката по него – обновлението му окончателно започна. С това дойдоха и изнервените шофьори заради тапите в района. Цяло лято ще продължи рехабилитацията на булеварда, а прогнозите, които от общината дават, са, че до началото на учебната година основните дейности ще са завършени. Ето и какви обходни пътища препоръча ресорният зам.-кмет Евгени Крусев:
 
"Сутринта действително се беше образувала тапа в участъка от моста Чавдар до бул. "Васил Левски". Към момента движението е по-спокойно. След броени дни се отваря движението по бул. "Патриарх Евтимий", през тунела на НДК също".

Окончателно: Столичният булевард "Дондуков" ще бъде с павета и асфалт
 
Заради запазването на паветата идеята на обособяване на велоалея окончателно отпада, въпреки че от "Московска 33" ще използват нов метод за полагане на паваж.
 
"Технически по павирана настилка и то по паветата, които в момента са по бул. "Дондуков" велосипед не би могъл да се кара безопасно. Анализираме опции как и дали би могло да бъде изпълнено такова нещо с паваж, но едва ли. Павираната настилка ще бъде изпълнена по нов начин върху циментова подложка, така че действително тежкият трафик, който минава по този булевард, да не доведе до последващ проблем".

Поредно лято с ремонти в София - отварят едни булеварди, затварят други
 
В момента екипи на „Софийска вода” работят в участъка между улица Кракра” и бул. „Васил Левски”.

След 60 дни се очаква да започне и същинската рехабилитация.

Внимание! Не е пешеходна пътека!
 
Ремонтът по бул. „Дондуков” предизвика смут не само сред шофьорите, но и при пешеходците. По време на работата на „Софийска вода” в участъка между улица „Кракра” и моста Чавдар бе маркирана пешеходна пътека, която от тази сутрин е боядисана с черна боя. Пред „Дарик” зам.-кметът Евгени Крусев обясни, че пътеката е заличена, а след окончателната рехабилитация ще се мисли дали да не се направи постоянна.

Въпреки това пешеходците продължават да се питат – "има или не пешеходна пътека", защото вместо да бъде изцяло боядисана, тя е с маркирана с черни ивици.