До края на седмицата ще бъде пуснато движението в ремонтирания участък от жълтите павета между бул."Васил Левски" и преди кръстовището с ул. "15-ти ноември". Това съобщи зам.-кметът по строителството на Столичната община Ангел Джоргов, който направи проверка на довършителните работи.
 

ремонт на жълтите павета
Георги Димитров


Пренареждането на жълтите павета: Участъкът остава затворен и на първия учебен ден


"Пренареждането в активните ленти за движение вече е приключено. Довършителни дейности има при връзката с ул."15-ти ноември", каза зам.-кметът. На 90 % е положена пътната маркировка, съобщи той.

По повод на снимките, появили се в социалните мрежи на павета със стара бяла маркировка по тях, Ангел Джоргов каза, че те вече са почистени. "Нашата идея е да не се увреждат паветата, измити са. По някои от паветата има следи от битуми, от катрани, които почти не могат да бъдат премахнати, тъй като по-сериозна физическа намеса ще повреди паветата", обясни Джоргов.
 

ремонт на жълтите павета
Георги Димитров


Кметът Фандъкова изненадващо инспектира пренареждането на жълтите паветаАко се появяват дефекти след време, те ще бъдат отстранени от фирмата изпълнител на ремонта, увери той, като посочи, че гаранционният срок е 8 години. Зам.-кметът припомни, че паветата бяха подредени по нова технология, която може да бъде използвана при бъдещи ремонти на останалите участъци от емблематичната жълта настилка.
 

ремонт на жълтите павета
Георги Димитров

ремонт на жълтите павета
Георги ДимитровРемонтът на жълтите павета през това лято се наложи, тъй като малко след края на ремонтните дейности през миналата година участъци от жълтите павета се разместиха.
София Господинова/БТА