/ IStock
В област Сливен са съставени 47 акта за неносене на предпазни маски в закрити площи, съобщиха от Областния кризисен щаб, откъдето разпоредиха засилени проверки за спазване на противоепидемичните мерки от 14 октомври.

Служители от Дома за стари хора в новозагорското село Баня са с COVID-19

В сряда, в общините Сливен и Котел са извършени съответно 25 и 6 проверки от полицейски служители, като в Сливен са съставени 42 акта за неносене на предпазни маски в закрити площи, в Котел актовете са пет.

Минималната санкция, предвидена в закона за това нарушение, е от 300 лева за физическите лица. Здравните инспектори са осъществили 13 проверки, без открити нарушения.

17 новозаразени в Сливенско

Инспекторите от Дирекция "Инспекция по труда", са извършили проверки в седем предприятия от областта, при които е установено, че повечето работодатели изпълняват ангажиментите си.

Проведен е извънреден инструктаж на персонала за запознаване с мерките, осигурени са лични предпазни средства, дезинфектанти, когато производството позволява, са въведени мерки за осигуряване на физическа дистанция. Констатирани са нарушения в два от предприятията, за които са дадени задължителни за изпълнение предписания.