/ iStock/Getty Images
60 са активните случаи в областта
Общо 60 са активните случаи на COVID-19 към момента в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб.

16 са излекуваните от COVID-19 през изминалата седмица в Сливенско

Сред тях са двама души - медицински персонал, осем педагози и двама ученици. Десет от положителните за коронавирусни инфекции, жители на областта, са диагностицирани през последното денонощие, по данни на РЗИ.

Един от пациентите е на домашно лечение, карантиниран е на територията на друга област. Петима са болните от община Нова Загора, като двама от тях са се инфектирали в семейно огнище. Двама са новозаболелите в община Котел и двама - в община Сливен.

Героите срещу COVID-19: Награждават началника на МБАЛ-Сливен полк. д-р Илиян Комитов

Засега няма данни да са били контактни на по-рано установени болни или да са се инфектирали в огнища на работното място или в семейството. Петима от всички новодиагностицирани са възрастни хора. Контактните лица се установяват и поставят под домашна карантина.

През последното денонощие няма заразени медици, педагози и деца и ученици. Няма новозаболели в община Твърдица, нито пък лица на лечение.

В Областния кризисен щаб се получават сигнали за неносене на предпазни маски, предимно в малки търговски обекти, или за неправилно носене на маски.