/ ThinkStock/Getty Images
Началникът на МБАЛ-Сливен към Военномедицинска академия (ВМА) полк. д-р Илиян Комитов ще бъде отличен от местното общинско ръководство с почетен знак за проявена висока гражданска отговорност, висок професионализъм и проявен хуманизъм.

Още от самото начало на извънредната ситуация с COVID-19 лечебното заведение поема голяма вълна от заразени с новия коронавирус пациенти. Тенденцията се запазва и до днес, съобщиха от ВМА.
 
 

ГЕРОИТЕ СРЕЩУ COVID-19 Началникът на МБАЛ-Сливен към Военномедицинска академия (ВМА) полк. д-р Илиян Комитов ще бъде...

Публикувахте от Военномедицинска академия - ВМА в Събота, 3 октомври 2020 г.

Зад адекватния отговор на „невидимия враг“ стоят месеци денонощен труд и огромен интелектуален и физически ресурс. Пълна мобилизация тече и сред персонала, начело с началника на болницата, който е специалист по инфекциозни болести.

Трима лекари ще получат отличия на община Сливен

Въпреки административните си задължения, д-р Комитов облича „скафандъра“ и слиза при болните - посреща, консултира, хоспитализира, лекува. И така месеци наред, докато не минава от другата страна. След напрегната седмица в триажното звено на болницата, специалистът дава положителна проба за COVID-19 и излиза извън строя за две седмици.

За щастие, изкарва вируса леко - за две седмици на домашно лечение успява да се изчисти и да се върне обратно при своите пациенти.

А отличието, което ще получи д-р Илиян Комитов на празника на Сливен, е награда за целия екип на лечебното заведение - за всички, които денонощно работят в една изключително заразна среда и рискуват собствения си живот в името на чуждия.