/ IStock
Трима лекари ще получат отличия на община Сливен. Това гласуваха общинските съветници на редовна сесия.

Предложенията са за удостояване със званието "Почетен гражданин на Сливен" на дългогодишния началник на инфекциозното отделение на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" д-р Митко Баев, както и присъждането на наградата на Общински съвет-Сливен "За граждански принос" на началника на Военна болница - Сливен д-р Илиян Комитов и д-р Милена Ченкова, началник на отделението по Инфекциозни болести в МБАЛ "Д-р Иван Селимински".

Три са новите случаи на COVID-19 в Сливенско

"В годината, в която светът е изправен пред огромно предизвикателство, каквото е COVID-19, е важно да оценяваме работата, усилията и делото на хората, за които медицината и спасяването на човешки животи е дълг, призвание и смисъл на живота", се посочва в предложението за присъждане на звание на д-р Баев. Той получава отличието за особени заслуги към град Сливен и общината в областта на здравеопазването.

Д-р Комитов и д-р Ченкова получават почетен знак за проявена висока гражданска отговорност, висок професионализъм и проявен хуманизъм. "Двамата и до момента носят основната тежест по отношение организацията на диагностичния и лечебен процес на пациентите с COVID 19 в двете лечебни заведения в Сливен, лекуващи вирусната инфекция. Ежедневно работят в изключително заразна среда, рискувайки здравето и живота си", се казва в предложението.
БТА