Шофьорът, убил пешеходеца в Нова Загора е с постоянна мярка за задържане
Шофьорът, убил пешеходеца в Нова Загора е с постоянна мярка за задържане / netinfo

Шофьорът, убил 65-годишен пешеходец на надлеза в района на автогарата в Нова Загора, е бил пиян. Това съобщи днес директорът на ОДМВР – Сливен комисар Чавдар Божурски.

Както Дарик съобщи, около 17.45 ч. на 8 ноември 65-годишният Йордан Иванов е бил пометен от кола на надлеза, след което шофьорът избягал. „Жертвата е открита с жестоки травми по тялото и главата” – разказа Божурски. На мястото на инцидента криминалистите намерили само бели ситни стъкла и една чистачка, благодарение на които установили извършителя – Слав Марков, 58-годишен ром от Нова Загора.

Той работел в депо за отпадъци в града и отивал на работа, когато налетял на жертвата. Според комисар Божурски, след като избягал, Марков изчакал полицаите да вдигнат загражденията и се прибрал у дома.

От колата му са иззети биологични следи – кръв и косми, които недвусмислено доказват, че той е ударил пешеходеца. Макар няколко дни да е отричал деянието, извършителят е направил пълни самопризнания и се намира в ареста с постоянна мярка за задържане.

Чуйте комисар Божурски на прикачения файл