Нов пенсионерски клуб в новозагорското село Баня
Нов пенсионерски клуб в новозагорското село Баня / Общински пресцентър Нова Загора

Новият пенсионерски клуб „Незабравка” и частично обновеното  кметство в новозагорското село Баня бяха открити официално на 15 ноември, съобщават от община Нова Загора. Направен е ремонт на ел. инсталацията, подменени са водосточните тръби, подовата настилка и дограмите, а  стаите са шпакловани и боядисани. Сега кметството има съвсем нов и приветлив вид. В него се помещава и Пенсионерският клуб „Незабравка”. Досега членовете на клуба са използвали за своите сбирки друго помещение, което не е отговаряло на техните нужди. За частичните ремонтни дейности на кметството и пенсионерския клуб Община Нова Загора е отделила финансови средства в размер на 19 959 лв. с ДДС.

За официалното откриване пристигнаха кметът на Община Нова Загора Николай Грозев, заместник-кметът Галя Захариева и секретарят на Общината Веселина Трънова, които бяха посрещнати от кмета на селото Бойчо Бойчев и членове на пенсионерския клуб. Кметът Грозев сподели своите впечатления от обновената, светла и чиста сграда и поздрави за усърдието кмета Бойчев и служителите в кметството. Трикольорната лента беше прерязана от двамата кметове. Николай Грозев изрази своето намерение и в бъдеще да отделя финансови средства, за да се благоустрои селото, да се ремонтират улиците, за да придобие населеното място един по-приветлив и модерен вид.

Той сподели, че Община Нова Загора е в процес на договаряне с частен инвеститор за построяване на болница за рехабилитация и долекуване в с. Баня. „Интересът е голям заради природните дадености, чистия въздух, зеленината, минералната вода и др.”- допълни той. Кметът Бойчо Бойчев изказа благодарности за отделените финансови средства за ремонт и поздрави пенсионерите за новата придобивка.

Председателят на пенсионерския клуб Гинка Бойчева изказа сърдечни благодарности за новия пенсионерски клуб. Членовете на ПК „Незабравка” получиха подаръци от Община Нова Загора, местното училище ОУ „Злати Терзиев”, кметство с. Баня и НЧ „Петко Енев 1932”.