Стотици българи се потопиха в атмосферата с много песни, танци, нестинарство, конкурси, различни кътчета със занаяти и вкусни гозби
Стотици българи в народни носии се стекоха на Международния фестивал на фолклорната носия в Жеравна през почивните дни, съобщиха от Община Сливен.



Местността Добромерица посрещна гостите за 15-ти пореден път с много песни и танци, нестинарство, конкурси, различни кътчета със занаяти и вкусни гозби.



Фестивалът е създаден през 2008 година по идея на Христо Димитров - продуцент, хореограф и режисьор на Национален фолклорен ансамбъл „Българе”.

Община Сливен

Сред официалните гости на откриването беше кметът на Сливен Стефан Радев.



„Радвам се, че тук идват все повече млади хора. Пожелавам децата ни да продължат традицията и този фестивал да живее вечно, да пребъде във времето. Голяма благодарност заслужава Христо Димитров за всичко, което прави, за да съхранява българското и за тази мисионерска дейност, която е поел с ансамбъл „Българе“. Докато има хора като него, България ще бъде едно все по-добро място за живеене“, каза кметът.



Приветствие поднесоха още кметът на Жеравна Васил Рещов, кметът на Котел Коста Каранашев. Христо Димитров и Пазителите на българщината дадоха старт на поредното издание на родолюбивата проява.