Комисията по символика отново ще гласува за „Почетен гражданин”
Комисията по символика отново ще гласува за „Почетен гражданин” / Дарик Сливен, Архив
Комисията по символика отново ще гласува за „Почетен гражданин”
75090
Комисията по символика отново ще гласува за „Почетен гражданин”
  • Комисията по символика отново ще гласува за „Почетен гражданин”

Ново заседание на Комисията по символиката в Общински съвет - Сливен ще свика председателят й Соня Келеведжиева, за да се обсъдят отново кандидатурите за присъждане на званието „Почетен гражданин на град Сливен и общината”.

Келеведжиева, след консултации с комисията, оттегли преди началото на днешната сесия предложението за присъждане на званието. „Никакви мотиви не бяха изтъкнати в искането за оттегляне на предложението. Имаше шестима номинирани, при заседанието на Комисията по символика от тях четирима получиха повече от три гласа и фигурират в предложението за присъждане на званието.

Тазгодишният носител на наградата за литература и изкуство „Добри Чинтулов” не успя да получи необходимите гласове. Ще се съберем отново, отново ще обсъдим всички постъпили предложения. От всички, които са номинирали кандидатите поискахме допълнителни справки, така че предстои ни отново да заседаваме и евентуално да свикаме извънредна сесия, за да определим на нея носителите на това почетно звание” – допълни Соня Келеведжиева.

Също преди началото на днешната сесия на Общинския съвет неговият председател Мария Григорова обяви, че в деловодството е постъпило уведомление от Мартин Славов, че напуска групата на БСП в местния парламент.

Общинските съветници отказаха да бъде монтирано телекомуникационно оборудване на покрива на Центъра за административно обслужване в кв. „Речица”, но се съгласиха да бъде купена медицинска апаратура за нуждите на ДКЦ - 2, въпреки възражението на заместник-председателя на местния парламент Ганка Василева и настояването й да бъде направена инвентаризация на техниката в кабинетите в ДКЦ-2 и да се поиска от търговското дружество да приведе в ред материалната база.