/ IStock
Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОД на МВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19.

Областната дирекция на МВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции. През изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 382 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установено е едно нарушение в Сливен. Образувано е досъдебно производство.

Засилени проверки за спазване на мерките в Област Сливен

Съвместно с представители на РЗИ, са извършени шест проверки във фитнес зала, хотелски комплекси и ресторанти на територията на Сливен. Нарушения не са установени, съставени са протоколи за предупреждение.

Извършени са 65 самостоятелни проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт. Съставени са 11 акта, по чл.209а от Закона за здравето, за неносене на защитни маски в Сливен - два акта в градския транспорт по линия №201, четири акта в закритата част на кооперативния пазар, пет акта в търговски обекти в кв. „Даме Груев“ и Сити център.

Полицията апелира за отговорно поведение и спазване на въведените противоепидемичните мерки.