126 санкции за неправилно паркиране в Сливен за една седмица
126 санкции за неправилно паркиране в Сливен за една седмица / Dariknews.bg, архив

250 електронни фиша за скорост са съставени само за седмица на територията на област Сливен, съобщават от полицията. 126 нарушения за неправилно паркиране и престой са констатирани от полицейски служители в Сливен от 31 юни до 2 август, за които са съставени фишове на водачите. Работи се по 9 сигнала за нарушения, подадени от граждани.

При специализирани операции през изминалата седмица са констатирани общо 153 нарушения на Закона за движение по пътищата. Установени са 8 неправоспособни водачи и 7 употребили алкохол. Образувани са 6 бързи производства за управление след употреба на алкохол над 1,2 промила и неправоспособност.

От 30 юни до 5 юли екипи на „Пътна полиция” с мобилни камери за заснели 250 нарушения на скоростта на територията на Областната дирекция на МВР - Сливен.

За месец юли служители на група „Охрана на обществения ред” към Районното управление на МВР - Сливен са съставили 54 акта на каруци, нарушили Наредбата на община Сливен за забрана за движение в централата градска част, за липса на престилки, за престой в градски тревни площи и без необходимата регистрация.

Продължава  работа по пакета от спешни мерки на ОДМВР - Сливен, целящи  максималното ограничаване на грубото и явно нарушаване на правилата за движение, намаляване на тежките пътни инциденти, нулева толерантност към отнемането на предимство и грубото паркиране на пешеходни пътеки, върху тротоари, тревни площи и други места.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения по Закона за движение по пътищата на ел.адрес sliven@mvr.bg. Сигналът трябва да съдържа снимка на нарушението, дата и час, място на нарушението (независимо дали това е видно от снимковия материал) и телефон за връзка с лицето, подало сигнала.