/ / dariknews.archive
Ямболски криминалисти задържаха участник в няколко телефонни измами, съобщават от полицията. Престъпленията са извършени в края на месец февруари и през месец март в града. Потърпевшите - възрастни граждани,  били измамени по познатата схема - оказване на съдействие на полицейски служители за залавяне на телефонни измамници.

Баба хвърли близо 3000 лева на измамници

Действията по разследването започнали на 26 февруари, след като възрастна жена съобщила, че била измамена с 902 лева. Тя обяснила, че опаковала и  хвърлила парите през терасата на апартамента си, убедена, че помага за задържането на престъпници. Същия ден по този сценарий е въведен в заблуждение и друг жител на града. Той  хвърлил през терасата около 420 лева и златен пръстен.

При проведените оперативно-издирвателни мероприятия служителите на реда попадат в следите на мъж на 33 г. от Шумен – участник в измамите. На 16 април, той е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа.

Измама: Кметове и полицейски началници звънят за пари

В последвалите  оперативни и процесуално-следствени действия е изяснено участието му в престъпленията и са събрани данни за съпричастността му към още четири телефонни измами, извършени в Ямбол.

Близо 100 000 лева са дадени на телефонни измамници в Шуменско

На 17 април, в хода на разследването арестуваният е привлечен в качество на обвиняем за извършено престъпление и е дал подробно обяснение за деянията си. Процесуално-следствените действия продължават под ръководството на Районна прокуратура-Ямбол.

Проверява се и съпричастността на 33-годишния мъж към подобни престъпления, извършени в съседни региони.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари