police
police / dariknews.archive
На 17 януари 2017 година в Първо РУ- Плевен е получен сигнал от 71-годишна от Плевен. Тъжителката е заявила, че на същата дата около 13:45 часа неизвестен извършител чрез паралелни позвънявания на стационарния и мобилния й телефонни апарати се представил за полицейски служител и под претекст, че се провежда полицейска акция по залавянето на телефонни измамници я накарал да изхвърли през терасата на жилището си 1 500 лева, 600 евро и дамски златен пръстен с приблизително тегло около два грама.
По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на проведените оперативно - издирвателни мероприятия е установен и задържан 19-годишен от Шумен. Привлечен е в качеството му на обвиняем за извършено престъпление по чл. 209, ал.1 от НК, разпитан е като такъв пред служебен защитник, признал е вината си и е дал подробни обяснения.
По случая са работили служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" - ОД на МВР-Плевен и разследващ полицай при Първо РУ-Плевен под ръководството на районен прокурор от Районна прокуратура – Плевен.