Окръжна прокуратура - Шумен се самосезира по повод журналистическо разследване на „Нова телевизия", в което са изнесени данни за евентуални извършени престъпления от кмета на с. Никола Козлево - Ешреф Вели Реджеб. Това съобщиха от Главната прокуратура.

В телевизионния материал е писочено, че новият кмет си е купил сградата на бивш супермаркет. Цената – около милион и половина лева. След като е купен от кмета, в супермаркета започва голям ремонт. Той се извършва от работници на Общината, изпратени в работно време да работят на обекта.

Социален работник в общината, който е и сват на кмета, играе ролята на бригадир. Отваря магазина и разпределя задачите на останалите общински служители, според информацията на "Нова телевизия".

В Никола Козлево функционира и Център за рехабилитация на инсултно болни, построен с пари от еврофондове. Според предаването парите многократно надхвърлят вложеното.

Тъй като в изнесената информация не се съдържат достатъчно данни за извършено престъпление, наблюдаващият прокурор е разпоредил започването незабавно на предварителна проверка, възложена на МВР - Шумен, сектор „Противодействие на икономическата престъпност". Срокът за извършването й е едномесечен.

В хода на проверката следва да се установи кой и кога е полагал труд в магазин, собственост на Ешреф Вели Реджеб; намирали ли са се в трудови правоотношения към този момент тези лица, с кого и др., както и да бъде приобщено копие от документацията по подготовка и изпълнение на проекта за създаването на Център за рехабилитация на лица, прекарали инсулт.