„Магията на песента” завърши с много награди в Търговище
„Магията на песента” завърши с много награди в Търговище / Диляна Стойчева
Антония Маркова от Пловдив спечели Гран При на Шестия национален конкурс за млади изпълнители „Магията на песента”, организиран от Младежки дом – Търговище. Тя получи също възможността да стане солистка на Ансамбъла на Българската армия и да пее в предстоящия голям концерт на Георги Христов.Специалната награда на Община Търговище бе присъдена на Пламен Борисов.

Много бяха отличията, раздадени на този празник на музиката, на който имахме възможност да чуем хитове на български, английски, френски и италиански, изпълнени от млади хора от цялата страна. Сред най-малките първа стана Катерина Йорданова от Разград, а второ място си поделиха Яница Стаменова и Николай Георгиев от Търговище. Останалите носители на първи места са Богомил Бонев от Г.Оряховица и Михаела Филева от Велико Търново. Михаела получи и специалното отличие на БНР, същата награда спечели и дуетът Ева-Мария и Христо. Те ще имат възможност да пеят като солисти на Биг бенда на Българскато национално радио.

Деница Денева от Търговище зае второ място във втора възрастова група, а малката Йоанна Евгениева, също от града домакин, бе отличена за най-малък участник. Йоана Ставрева и Тино Вичев получиха награда за най-артистично присъствие, а любимец на публиката стана Християна Дънкова от Добрич. Отличени бяха също няколко дуета и триа, състезаващи се във втора категория. На галаконцерта всички те пяха единствено за публиката. С много настроение бяха заредени и изпълненията на Маргарита Хранова, която закри вечерта.